Selecteer een pagina

Heb je last van een writer’s block? Lukt het je maar niet om iets op papier te zetten? Dat overkwam mij vandaag ook. Vandaag was dus echt niet mijn meest productieve dag ooit. Nog hoog op de golven van een heel bijzonder weekend dansend had ik kennelijk moeite om weer op aarde te landen. Het gevolg: ik wist maar niet waarover ik wilde schrijven. Er kwamen wel best veel ideeën in me op maar geen één prikkelde me zo dat ik ermee verder wilde. Ik voelde alleen dat ik steeds onrustiger werd en dan maar liever verder ging dromen over het weekend. Wat me gered heeft is een gesprek met mijn ‘relaxte ik’. Zo’n gesprek kan je heel makkelijk in je eentje voeren. Ik vertel je in dit artikel hoe je dat doet en wat er bij mij uitkwam.

 

Wat is een writer’s block?

writer's blockEigenlijk spreekt men pas van een writer’s block wanneer je over langere tijd geen inspiratie hebt. Maar meestal noemen we elke kortere schrijfblokkade eigenlijk ook zo. Een blokkade is niets meer en niets minder dan een opstopping in de energiestroom. De beste manier om zo’n blokkade op te lossen is om de stroom liefdevol weer op gang te helpen. Het belangrijkste woord hierbij is liefdevol. Word dus niet kwaad op of ongeduldig met jezelf. Het kan de pijn wellicht voor even iets verzachten als je kwaad een stoel door de kamer gooit maar geloof me, uiteindelijk ben je dan nog verder van huis.

 

Liefdevol de stroom weer op gang helpen

Het gesprek met een andere versie van jezelf (zelfverzekerd, gelukkig, relaxt, noem hem zo als je je graag zou willen voelen) is zo’n mooie NLP oefening die je makkelijk in je eentje kan doen. Belangrijk is dat je eerst even goed een paar keer rustig in je buik ademt (en weer uitademt uiteraard). En dan stel je je voor dat bijvoorbeeld op de stoel naast je je andere ik zit. En je begint een gesprek over wat je dwars zit. Als je een vraag aan je andere ik richt dan kijk je ook daadwerkelijk naar de andere stoel en luister je naar wat de ander te zeggen heeft. Ik schrijf het gesprek dat ik met mijn ‘relaxte ik’ hier maar gewoon op, dan zie je hoe het werkt.

Ik: Verschrikkelijk! Ik baal als een stekker. Ik kom geen stap verder, zit alleen maar mijn tijd te verspillen. En dan kijk ik naar jou en zie hoe relaxt je bent. Hoe doe je dat toch?

RI: Ik verzet me gewoon niet. Ik neem alles wat zich aandient en ga daarmee door. Kan je ook doen.

Ik: Haha, makkelijk gezegd. Dan weet ik nog niet hoe.

Ri: Dat antwoord vind je vanzelf. Het belangrijkste is dat je eerlijk bent. Dat je over de dingen schrijft die je meemaakt. Ik geloof namelijk niet dat je de enige bent. Dus door het op te schrijven help je ook je klanten verder.

Ik: Maar hoe begin ik?

RI: Pak de koe maar meteen bij de horens, val met de deur in huis.

Ik: Ha, dank je wel. Ik voel dat ik al veel relaxter bent. Wat een goede tip van jou. Geen wonder dat jij er zo relaxt bij zit.

 

Je hebt de informatie die je zoekt altijd in je

En toen begon ik te schrijven en had ik voordat ik het wist een heel artikel in ultrakorte tijd uit de mouw geschud. Mooi toch? En zo’n gesprek voeren kan je over elk thema waarmee je even niet verder weet. Je ‘relaxte ik’ weet als de betere, bewustere versie van jezelf precies hoe je het moet aanpakken, want zij is al in de staat waar jij naar verlangt. En het mooie is dat je al die informatie dus altijd in je hebt.

Is deze tip nuttig voor je? Dan vind ik het leuk als je reageert of het artikel met jouw volgers deelt. En schrijf ze!

 

 

 

 

 

 

Zin in schrijven? Het kan!
Schrijf je nu in en ontvang direct mijn e-book.

e-book cover zo krijg je zin in schrijven

Mijn e-book "Zo krijg je zin in schrijven - meer energie, meer lezers, meer klanten!" heb ik speciaal voor jou geschreven.

 

Daarnaast stuur ik je iedere week inspiratie voor het schrijven van webteksten en blogs zodat jij (nog meer) succes met je bedrijf hebt.

 

PS: Je gegevens zijn veilig bij mij.