Selecteer een pagina

Gisteren heb ik Jessica Villerius leren kennen. Ze is misschien wel de beste documentairemaker van Nederland. Bekende documentaires van haar zijn onder meer “Emma wil leven” (over de strijd tegen de dodelijke ziekte annorexia die Emma verloor), “Eerwraak” en “Deal met de dood” (over de doodstraf in Amerika).

Haar verhaal heeft me enorm geïnspireerd. Zij kwam op mij over als een bijzonder integere vrouw met het hart op de goede plek. En 2 lessen die ik van haar leerde deel ik vandaag in deze vlog met jou.

 

 

Misschien vind je een vlog van 6 minuten erg lang… ik betrap me er zelf ook steeds vaker op. Maar ik hoop toch dat je tot het einde hebt gekeken. Want de lessen die ik leerde van Jessica Villerius zijn erg waardevol.

Daarom zet ik ze hier nog eens kort op een rijtje:

2 belangrijke lessen van Jessica Villerius

Les 1

Soms kies niet jij een verhaal dat je wilt vertellen maar kiest een verhaal jou. Dat klopt. Mij blijft al sinds april 2015 het verhaal over werk kiezen. Ik weet dat ik er echt iets mee moet. En na mijn gesprek met Jessica gisteren heb ik besloten om dat te gaan doen. Hoe dan ook.

Les 2

Dat brengt me bij de tweede les. Laat je je soms ook weerhouden om een opdracht aan te nemen omdat je nog niet weet hoe je het moet doen? Ik leerde gisteren dat meteen ‘ja’ zeggen als je een ‘ja’ voelt, je veel verder brengt. Het hoe kan je altijd nog bedenken.

 

Ik ben benieuwd hoe jij hiertegen aankijkt, wat jouw ervaringen zijn met ‘ja’ zeggen, en wat je van mijn idee vindt om de verhalen te vertellen van mensen die werk zoeken, het soms vinden of zelf creëren, en soms belemmerd worden door allerlei obstakels, protocollen en systemen. Laat je het me weten?

Zin in schrijven? Het kan!
Schrijf je nu in en ontvang direct mijn e-book.

e-book cover zo krijg je zin in schrijven

Mijn e-book "Zo krijg je zin in schrijven - meer energie, meer lezers, meer klanten!" heb ik speciaal voor jou geschreven.

 

Daarnaast stuur ik je iedere week inspiratie voor het schrijven van webteksten en blogs zodat jij (nog meer) succes met je bedrijf hebt.

 

PS: Je gegevens zijn veilig bij mij.