Selecteer een pagina

Even het stuur met een ruk naar links trekken. Te laat om te reageren of te ontwijken. De auto kan geen kant op en rijdt over haar heen. Met krijsende remmen komt de auto tot stilstand. De bestuurder zit voor zich uit te staren. Zijn ogen heel ver open, zijn hand voor zijn mond. Nu beide handen voor zijn ogen. Een stille schreeuw, zijn adem staat stil. Hij durft het portier niet te openen om te kijken naar wat er ligt. Langzaam ziet hij de beelden weer opnieuw voorbij trekken. De vrouw op haar fiets aan de andere kant van de weg. Niet bijzonder. Zo vaak gebeurd, elke dag opnieuw. Tot zij opeens naar zijn kant stuurde. Zomaar, uit het niets. Was het een reflex? Deed zij het bewust, met welke reden? Of zomaar, omdat het kon, omdat hij er net kwam aanrijden?

Het is stil. Nu doet hij de deur open. Als een oude man komt hij langzaam overeind. Binnen een paar seconden zoveel jaren ouder geworden. Eerst de ene voet, dan de ander. Wat? Waarom? Hoe? Hij durft niet te kijken. Zijn ogen halfdicht, dan weer snel de blik op het weiland, de boerderij in de verte. Net was de wereld nog in orde. Nu is niets meer als het was. Hij… hoe is het mogelijk? Zijn ogen gaan als een wilde tekeer, weten geen rust meer te vinden. Zijn hart klopt zo hard als een heihamer, alleen dan honderd keer sneller. Weg fundament. Valt hij of staat hij nog steeds overeind?

Rode vlekken op straat, ze kleuren haast bruin. Ergens een fietswrak, net nog zo mooi. De vrouw ligt heel stil. Ineens rent hij ernaar toe. Pols voelen, ademt ze nog? Hij houdt zijn mond aan haar oor. Haar schedel gebroken, elke hulp komt te laat. Hij gaat bij haar zitten, neemt haar in zijn arm. Haar hoofd rust nu op zijn linkerarm. De vorm is veranderd, haar neus is heel plat. Hij ziet de afdruk van een autoband, zíjn autoband! De afdruk trekt een spoor door haar gezicht. Zijn arm voelt zwaar en nat nu. Er drupt aan de achterkant van alles uit het hoofd van de vrouw. Toch ontspant hij langzaam. Hij voelt hoe zijn hart opentrekt. Zo’n kwetsbare vrouw ligt hier in zijn arm. Hij barst in tranen uit, naast de walging in zijn keel. Wat dreef deze vrouw? Wat is er gebeurd? Hij ziet een auto in de verte, komt snel dichterbij. De auto stopt, een man springt er uit: “Wat is er gebeurd?” Hij zegt: “Roep de politie maar, of misschien ook een arts. Ze is al wel dood, hoor. Bizar als je zoiets overkomt.” Hij kijkt weer liefdevol naar haar in zijn arm. “Ze reed ineens voor mijn auto. Ik zag het te laat. Ik snap er niets van. Waarom ze het deed?”

waarom ze het deed

Zin in schrijven? Het kan!
Schrijf je nu in en ontvang direct mijn e-book.

e-book cover zo krijg je zin in schrijven

Mijn e-book "Zo krijg je zin in schrijven - meer energie, meer lezers, meer klanten!" heb ik speciaal voor jou geschreven.

 

Daarnaast stuur ik je iedere week inspiratie voor het schrijven van webteksten en blogs zodat jij (nog meer) succes met je bedrijf hebt.

 

PS: Je gegevens zijn veilig bij mij.