Selecteer een pagina

Vraag je niet af wat de wereld nodig heeft. Vraag je af waar je passie ligt en ga daarvoor. Want wat de wereld nodig heeft, is mensen met passie.

Dit citaat van theoloog Howard Thurman (geciteerd in Brené Brown “De moed van imperfectie”) raakte me. Ik ben lang met de vraag rondgelopen wat ik voor de wereld kon doen. Ik was bereid om me aan te passen als ik daarmee de wereld vooruit kon helpen. Inmiddels weet ik beter. Deze aanpak houdt niemand lang vol. Nu geloof ik er heilig in dat Howard Thurman het bij het rechte eind heeft.

volg je passieBen jij een mens met passie? Dan heeft de wereld jou nodig! Ja, jou! Passie is bezieling. Passie betekent dat je je hart verpandt aan iets wat zo belangrijk voor je is dat je er elke dag weer helemaal voor wilt gaan. En als het moet zelfs ‘s nachts. En de wereld heeft mensen nodig die precies dat doen.

Ik werk als vrijwilliger met mensen die werk zoeken. Wat mij in gesprekken met hen vaak opvalt is dat zij ver af staan van hun passie. Zij staan er niet voor open. Zij zijn vooral teleurgesteld omdat zij geen werk meer hebben. En zij zoeken vooral financiële zekerheid. Dat is belangrijk, laat daar geen misverstand over bestaan! Het is belangrijk dat je geld verdient en voor jezelf (en vaak zelfs je hele gezin) kunt zorgen. Voor jou en mij als ondernemer is dat ook belangrijk. Alleen, hoe voelt het voor jou als je een ondernemer tegenkomt die vooral uitstraalt ‘ik heb geld nodig’ of ‘ik wil geld verdienen’? Als ik voel dat je enige passie geld verzamelen is, dan haak ik snel af. Ik ben op zoek naar iets anders. Jij ook?

Ik ben op zoek naar jou!

Wat raakt jou? Wat is jouw passie? Wat laat jouw hart sneller kloppen? Mijn hart klopt bijvoorbeeld sneller als ik jou vooruit kan helpen. Als ik je kan helpen om jezelf eindelijk zo waardevol te vinden dat je ervoor gaat staan wie je bent. Je niet langer klein maakt. Het lef hebt om je aan de wereld te tonen. Een steeds grotere versie van jezelf. Die daardoor zelf ook voor steeds meer mensen iets kan betekenen.

Wat is jouw passie en hoe laat je die terugkomen in je bedrijf? Deel het hieronder in het commentaarveld!

 

Zin in schrijven? Het kan!
Schrijf je nu in en ontvang direct mijn e-book.

e-book cover zo krijg je zin in schrijven

Mijn e-book "Zo krijg je zin in schrijven - meer energie, meer lezers, meer klanten!" heb ik speciaal voor jou geschreven.

 

Daarnaast stuur ik je iedere week inspiratie voor het schrijven van webteksten en blogs zodat jij (nog meer) succes met je bedrijf hebt.

 

PS: Je gegevens zijn veilig bij mij.