Selecteer een pagina

Afgelopen zaterdag was ik op de Dag van de ZZPer in Amersfoort (DVDZZPer). Ik heb er veel leuke en leerzame workshops gevolgd. Na een korte live vlog kreeg ik de vraag of ik over deze dag ook nog inzichten met jou ga delen en dat doe ik graag.

Tips naar aanleiding van de DVDZZPer

Igor Beuker is trendwatcher. Hij heeft op de DVDZZPer in Amersfoort een korte presentatie gehouden. Daarin heeft hij een aantal trends genoemd voor de komende 20 jaar die hij belangrijk acht. Daarnaast heeft hij 5 tips gegeven die ik graag met je wil delen.

De trends tot 2037

 • Snelgroeiende bedrijven werken steeds meer met ZZPers.
 • De wereldbevolking blijft toenemen. Goed voor onze planeet zorgen wordt daarom ook steeds belangrijker.
 • Er komt nieuwe wetgeving die er bijvoorbeeld voor gaat zorgen dat er vanaf 2025 geen dieselauto’s meer gaan rijden.
 • Alle treinen rijden nu op windenergie.
 • Zitten er in 2037 nog mensen achter het stuur?
 • Internet of things: alles is met elkaar verbonden
 • Virtual reality neemt een vlucht, niet alleen voor gamers
 • Voice technology wordt belangrijk (straks vertel je je tv of smartphone wat je wilt gaan kijken of wat je wilt bestellen of wat voor 3 beste aanbiedingen voor een bepaalde service je wilt zien)
 • Deel-economie wordt belangrijker
 • De klant komt nog meer in het centrum van alle aandacht te staan
 • Er komen steeds meer marktplaatsen à la Airbnb, platforms waar je aanbieders kan vinden (er schijnen al 53 marktplaatsen voor ZZPers te zijn)
 • De nieuwe generatie kinderen is geboren voor het internet zoals dit filmpje (van MTS) mooi laat zien:

5 Tips voor jou (en mij)

Een aantal zinnen uit de presentatie zijn mij goed bijgebleven. De zin die mij heeft wakker geschud of het meeste heeft geresoneerd is: Verandering is de enige constante. Daarom: Omarm verandering. Dat is de eerste tip van Igor Beuker. Hier vind je alle 5 op een rij:

 1. Omarm verandering!
 2. Er is niet alleen een return on investment, maar ook een risk of inaction. Dus: kom in actie!
 3. Netwerken en samenwerken worden steeds belangrijker. Wat doe jij?
 4. Als je visie hebt, is de scheidslijn naar gekte maar heel dun. Doe gek en durf om voor je visie te staan!
 5. Kijk naar de trends, selecteer 3 die voor jou relevant zijn en doe er iets mee. Timing is everything.

 

Wat springt er voor jou uit?

Als je zo naar deze tips naar aanleiding van de DVDZZPer kijkt, wat springt er voor jou uit? Wat kan JIJ ermee?

Voor mij springt “Omarm verandering” eruit. De zin “verandering is de enige constante” galmt nog in mij na. Ben jij iemand die makkelijk meegaat in veranderingen? Of hou je ook graag aan oude dingen vast?

Daarnaast vind ik het samenwerken belangrijk. Ik geloof met Igor Beuker dat je het als één-pitter niet makkelijk gaat redden. En dat we elkaar kunnen versterken als we samenwerkingen met elkaar aangaan. Ik heb hiervoor ook al een aantal steeds concretere plannen. Maar daar vertel ik meer over als de tijd ervoor rijp is. Hoe zie jij samenwerken en doe je dat misschien al?

Voor mij springt er ook uit dat waarde leveren nog belangrijker gaat worden. Als je straks niet meer zelf kijkt naar de Google resultaten maar alles met je stem opvraagt, krijgt Google dus nog meer invloed. Hoe ga je zorgen dat Google je opmerkt? (Hierop kom ik in een ander artikel nog weer terug.)

En wat is jouw visie? Zoek je de scheidslijn naar gekte op? Of ga je dat misschien binnenkort doen?

Ik ben erg benieuwd naar jouw reactie op dit artikel. Deel je het hieronder?

Zin in schrijven? Het kan!
Schrijf je nu in en ontvang direct mijn e-book.

e-book cover zo krijg je zin in schrijven

Mijn e-book "Zo krijg je zin in schrijven - meer energie, meer lezers, meer klanten!" heb ik speciaal voor jou geschreven.

 

Daarnaast stuur ik je iedere week inspiratie voor het schrijven van webteksten en blogs zodat jij (nog meer) succes met je bedrijf hebt.

 

PS: Je gegevens zijn veilig bij mij.