Selecteer een pagina

Meer klanten vinden, hoe doe je dat? In dit artikel deel ik 10 manieren met je die je snel kunt toepassen. En, het zal je niet verbazen, veel, zo niet alles, draait om je eigen zichtbaarheid.

Meer klanten vinden

De 10 manieren die ik met je wil delen richten zich op verschillende plaatsen waar je je klanten kunt ontmoeten: op je website, in de mailbox, op sociale media, en op plaatsen waar je elkaar ‘live’ ontmoet.

Zichtbaar op je website:

1 Plaats een video van jezelf op je site

Naast wervende teksten op je website is het mooi als bezoekers alvast in een video een beetje kennis met je kunnen maken. Vertel in de video bijvoorbeeld wie je bent en wat je voor wie doet, hoe je dat doet en waarom.

2 Laat je interviewen en zet de interview op je website

Als je het spannend vindt om zomaar voor de camera te gaan zitten kan je iemand anders vragen om je te interviewen. Een interviewsetting zorgt er waarschijnlijk voor dat je ontspannen je verhaal kunt vertellen. Degene die je interviewt helpt je makkelijk over elke blokkade heen door de juiste vragen te stellen.

E-mailmarketing

meer klanten vinden3 Verstuur regelmatig een digitale nieuwsbrief aan abonnees

Door regelmatig een digitale nieuwsbrief te sturen, blijf je vers in het geheugen van de mensen die het waardevol vinden wat je doet. (Trouwens, hiernaast en hieronder kan je je op mijn nieuwsbrief abonneren. ;-))

Klanten vinden op sociale media

meer klanten vinden4 Plaats video’s waar jouw klanten zijn, dus op bijvoorbeeld Facebook, Instagram of LinkedIn

Ik geloof dat video’s steeds belangrijker zullen worden in de komende tijd, dus ja, dit is de derde tip over het gebruik van video’s. De meeste sociale netwerken bieden je inmiddels de mogelijkheid om live video’s op te nemen of video’s van Youtube te plaatsen.

5 Creëer andere content voor sociale media

De mogelijkheden zijn legio. Het mooiste is het als je afwisselt tussen je klanten informeren, inspireren en entertainen.

‘Live’ contact

meer klanten vinden6 Organiseer een workshop, bv. in de plaatselijke bibliotheek

Bibliotheken zijn zich op dit moment aan het herpositioneren als een plek van kennisuitwisseling. Wedden dat zij er oren naar hebben als jij een workshop wilt geven?

7 Houd een lezing, bv. voor de Rotary of een andere club

De Rotary en soortgelijke clubs zijn vaak op zoek naar interessante sprekers. Dus pak je kans!

8 Ga netwerken op Open coffees of andere bijeenkomsten

In bijna elke plaats vinden er regelmatig netwerkbijeenkomsten voor ondernemers plaats. Sluit je bij een netwerk aan waarvan je denkt dat je daar potentiële klanten kunt ontmoeten.

9 Presenteer je bij (mini)beurzen

Sommige netwerken bieden je de mogelijkheid om je voor een kleine prijs uitgebreid aan het netwerk te presenteren. Een uitgelezen kans om je kennis te delen en met potentiële klanten in gesprek te komen. En wie weet hoor je bij die gelegenheid nog iets nieuws over waar zij tegenaan lopen…

10 Bied bij netwerken een activiteit aan

Meer klanten vinden kan je ook door een activiteit aan te bieden aan een netwerk waarbij je bent aangesloten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een mini-workshop of een voordracht waarin je je kennis kunt delen. Bij deze gelegenheid kan je meteen ook een product of dienst van jou onder de aandacht brengen.

 

Hoe nu verder?

Wil je meer weten over deze mogelijkheden om meer klanten te vinden? Neem dan contact met me op of houd dan mijn komende artikelen in de gaten. Hierin zal ik elke manier dieper uitwerken.  Als je je abonneert op mijn nieuwsbrief krijg je meteen als er een nieuw artikel verschijnt een melding.

Enne …. Welke van deze 10 manieren van meer klanten vinden spreekt je het meest aan en wat pas je nu al toe? Waar wil je meteen meer over weten en waarom? Deel het hieronder in het commentaarveld. Ik kijk ernaar uit.

 

Zin in schrijven? Het kan!
Schrijf je nu in en ontvang direct mijn e-book.

e-book cover zo krijg je zin in schrijven

Mijn e-book "Zo krijg je zin in schrijven - meer energie, meer lezers, meer klanten!" heb ik speciaal voor jou geschreven.

 

Daarnaast stuur ik je iedere week inspiratie voor het schrijven van webteksten en blogs zodat jij (nog meer) succes met je bedrijf hebt.

 

PS: Je gegevens zijn veilig bij mij.