Selecteer een pagina

Ik zet de ene voet voor de andere. Mijn ogen zijn strak gericht op het kleine stukje pad dat voor me ligt. En weer een stap,… stap,… stap.

lopen zonder doel voor ogenOpeens merk ik hoe beperkt het is. Hoe ik mezelf beperk en wat ik daardoor allemaal mis. Ik kijk niet verder dan een meter voor me uit. En ook naar de zijkanten is mijn blik niet open. Grappig, nog niet zo lang geleden vertelde een vrouw mij dat zij precies dat deed. En ik nu dus ook. Ik kijk op. Het heeft vandaag gesneeuwd. De wereld ligt er prachtig bij. De duinen zijn gekleed in een puur wit kleed. De zon straalt. Het licht is zo vel. De sneeuw weerkaatst het en maakt het nog tien keer zo sterk. Mijn ogen willen bijna dicht. Ik draai mijn rug in de zon en voel de aangename warmte door mijn lichaam stromen. Verwarming buiten. Heerlijk. Ik kijk om me heen.

En ik besef: Als je alleen maar kijkt naar waar je je volgende stap gaat zetten, verlies je je doel makkelijk uit het oog. En waar kom je dan uit? Waarschijnlijk daar waar het pad dat al geëffend is eindigt. En als je pech hebt, brengt dat pad je niet waar je zelf heen wilt. Iemand anders heeft dit pad aangelegd. Iemand die wél een doel voor ogen had.

Houd je doel voor ogen

Wat is mijn doel ook al weer? Ik kijk op en zie het voor me liggdoel voor ogenen. Daar. Licht glooiend loopt het duin hier op. En daar boven zie ik veel bomen. Daar ligt mijn doel.

De bomen staan voor mij voor de groter wordende groep vrouwelijke ondernemers die hun verhaal zo kunnen vertellen dat ze de mensen die ze willen bereiken ermee in hun hart raken. Dit zijn de vrouwelijke ondernemers die iets voor de wereld willen betekenen en dat dagelijks doen met hun mooie bedrijf. Die steeds meer impact hebben met wat ze doen. Doordat ze hun klanten erin mee kunnen nemen met de verhalen die ze vertellen. Dat is de impact-tribe. Een tribe, ja. We horen bij elkaar. Wij vinden het belangrijk om de wereld elke dag een beetje mooier te maken. En wij zijn niet te beroerd om groot te dromen.

De bomen staan voor mij ook voor al die mensen die wij leden van de impact-tribe weten te bereiken. Duizenden. Tienduizenden. Honderduizenden. Met zijn allen staan we daar te stralen. Ons steeds meer bewust zijnd van wat we waard zijn. Steeds gelukkiger – niet alleen met onszelf maar vooral ook met elkaar.

Ik laat mijn ogen weer terugkomen naar waar ik nu sta. Als ik kijk naar de weg van hier naar dat mooie doel dan zie ik een aantal mijlpalen die het pad markeren. Ik neem alles langzaam en met aandacht in me op. Ik weet wat me te doen staat!

En jij? Wat is jouw doel? Hoe groot durf jij te dromen? Deel het hieronder in het commentaarveld! Hoe beter we elkaar kennen des te meer we voor elkaar kunnen betekenen!

Zin in schrijven? Het kan!
Schrijf je nu in en ontvang direct mijn e-book.

e-book cover zo krijg je zin in schrijven

Mijn e-book "Zo krijg je zin in schrijven - meer energie, meer lezers, meer klanten!" heb ik speciaal voor jou geschreven.

 

Daarnaast stuur ik je iedere week inspiratie voor het schrijven van webteksten en blogs zodat jij (nog meer) succes met je bedrijf hebt.

 

PS: Je gegevens zijn veilig bij mij.