Selecteer een pagina

Durf te vragen, hoe bedoel je, Julia? Nou kijk, de afgelopen dagen komen er alleen maar berichten op mijn pad die te maken hebben met vragen om waar je naar verlangt. Een vriendin van mij hoorde het gisteren op een lezing. “Je hoeft er alleen maar om te vragen, het in je boodschappenkar te leggen.” Vervolgens kom ik op Facebook een aantal gerelateerde berichten tegen. “We vragen te weinig. We zijn gewend om te geven en niet om te vragen.”

durf te vragenGisteren kwam het ook langs in een TED talk met de titel “The art of asking”. In deze toespraak laat zangeres Amanda Palmer zien dat als wij mensen elkaar écht zien we elkaar willen helpen. Dat heeft voor haar de stap mogelijk gemaakt om niet alleen te geven maar ook zonder schaamte te leren vragen en ontvangen.

Het is alsof het universum mij iets wil duidelijk maken. Ik ben inderdaad iemand die moeilijk vraagt. Het zit zo in mij om te geven, en ik vind het lastig om te vragen. Maar, nu het universum er zo op aandringt… wie ben ik om daar dan geen gehoor aan te geven?! 😉 Ik ga dus mijn wensenlijst voor 2017 met je delen.

Durf te vragen

 1. Zarayda Groenhart ontmoeten
 2. bij vrouwennetwerkbijeenkomsten miniworkshops/presentaties geven
 3. samenwerkingen aangaan
 4. Kees Klomp (betekenisvol ondernemen) ontmoeten
 5. boek schrijven
 6. Irene Jansen ontmoeten
 7. regelmatig weekendje Schier
 8. reis naar Berlijn
 9. reis naar Noord-Ierland
 10. veel mooie verhalen van vrouwelijke ondernemers (helpen) optekenen
 11. financieel onafhankelijk zijn

Dat zijn mijn wensen voor nu. En nu laat ik ze los en laat ik me verrassen. De precieze invulling, daar gaat het immers niet om. Dit is trouwens echt nieuw voor mij. Voor jou ook? Geloof je erin dat het universum ons helpt als we het erom vragen? Deel het hieronder in het commentaarveld. Ik ben benieuwd!

 

Zin in schrijven? Het kan!
Schrijf je nu in en ontvang direct mijn e-book.

e-book cover zo krijg je zin in schrijven

Mijn e-book "Zo krijg je zin in schrijven - meer energie, meer lezers, meer klanten!" heb ik speciaal voor jou geschreven.

 

Daarnaast stuur ik je iedere week inspiratie voor het schrijven van webteksten en blogs zodat jij (nog meer) succes met je bedrijf hebt.

 

PS: Je gegevens zijn veilig bij mij.