Selecteer een pagina

Ondernemen is dansen. Mag ik met jou dansen? Ik bedoel, mag ik je uitdagen om samen met mij te bewegen? Als ondernemer is het fijn als je beweegt. En samen met iemand bewegen levert je vaak heel veel op. Als je danspartner begeleid ik je en zorg ik ervoor dat je boven jezelf uitstijgt. Dat je met steeds meer zelfvertrouwen je eigen ondernemersdans gaat dansen. Een dans die verleidt. Een dans die je potentiële klanten gewoon niet kunnen weerstaan.

 

Dansen is voor mij…

dansenDansen is voor mij steeds meer een absolute levensbehoefte. Het is voor mij bewegen, spelen, uitdagen, plagen, levenslust, genieten, naar binnen gaan, acceptatie, passie, fijne mensen ontmoeten, me gekoesterd voelen, me compleet voelen, me gedragen voelen door de muziek, de ander leren kennen door zijn of haar grenzen te verkennen, versmelten, ontroering, in contact komen met mijn kern, met kwetsbaarheid en mijn kracht, in de flow zijn, liefde, warmte, open hart, aanraking en nabijheid, aarden, hemels, verbinding ervaren, me veilig voelen, een enorme bron van creativiteit, … ik kan nog wel even doorgaan.

Ik dans elke week op een vaste avond. En ook thuis dans ik, vooral als ik alleen ben. En ik dans van binnen. Steeds vaker. Ik betrap me erop dat ik het leven inmiddels steeds meer als dans ervaar. En dat werkt voor mij als heel bevrijdend. Want als ik dans voel ik me vrij.

 

Ongekende verbinding met mijn publiek

Laatst keken we op een netwerkavond van het Wijchense vrouwennetwerk VONK samen naar de documentaire In Utero waarin op indrukwekkende wijze te zien was hoe we al door onze tijd in de baarmoeder worden gevormd. Daarna hebben we onder begeleiding van Martine Huurman gekeken naar wat deze film voor ons als ondernemers betekent. Ik mocht met haar in een mini-opstelling demonstreren wat er met mij gebeurt als ik aan het overleven ben. Ik noemde spontaan het woord ‘acquisitie’. Vaak genoeg schiet ik namelijk als ik op zoek ben naar nieuwe opdrachten nog in mijn modus van overleven… herken je dat? Martine begeleidde me toen liefdevol naar mijn ‘hele ik’. Daar kom ik het makkelijkst bij als ik (mij voorstel dat ik) dans. Ik kan het zelf nog niet goed beschrijven wat er dan precies gebeurt maar op het moment dat ik contact maakte met het dansen veranderde er iets in de zaal. Er kwam een verbinding tussen mij en het publiek tot stand die er tot dan toe niet was geweest. Ik hoorde van mensen in het publiek dat ze ontroerd waren en geraakt. Ik zelf voelde ook een ongelooflijke liefde stromen. En dat is wat ik wil als ik met jou contact maak.

Dus dat is wat ik steeds meer wil doen. Dansen met jou. Ik wil je uitnodigen om met mij te dansen zodat het gaat stromen. Bij ons allebei.

 

Maar eh… ik ben helemaal geen danser…

Misschien denk je nu… “oehhh…. dansen…. ik ben helemaal niet goed in dansen… ik voel me juist onvrij als ik dans….”. Die gedachten herken ik. Weet je, toen ik 15 was ging ik op dansles. Ik leerde stijldansen. En hoewel ik het dansen heel leuk vond, vond ik het tegelijkertijd verschrikkelijk. Want ik was erg verlegen, vond me niet mooi genoeg, vergeleek me continu met andere meisjes en voldeed perfect aan het beeld van een muurbloempje. Terwijl ik van binnen stond te springen. Ik wilde zo graag dansen! Stiekem wachtte ik vol vuur op die ene leuke jongen (ja, het was een erg traditionele dansomgeving) die mij ten dans zou vragen zodat ik eindelijk los kon. En die kwam maar niet…

Inmiddels weet ik dat ik niet hoef te wachten tot ik gevraagd word. Ik mag jou uitnodigen om met mij te komen dansen. En ik doe niets liever dan dat! Heb je ook zin om te dansen? Om los te gaan? Om je lekker vrij te voelen? Om te spelen? Te experimenteren? Te kijken wat we met z’n 2e kunnen creëren?

 

dansenIedereen kan dansen

Ik geloof dat iedereen kan dansen. En dat dansen een perfecte manier is om levenslust op te roepen en om je in contact te brengen met wie jij diep van binnen bent. Dansen geeft mij de vrijheid om te zijn wie ik ben en dat gun ik iedereen!

 

Hoe dansen met mij eruit ziet?

Ik nodig je uit om eerst contact met jezelf te maken. Net zoals ik dat ook doe. Als we er allebei klaar voor zijn gaan we samen op zoek naar een gezamenlijk ritme en beginnen we om onze dans samen vorm te geven. Onze dans ontstaat gaandeweg. er zijn geen pasjes die je hoeft te leren. Jij danst je eigen dans. Ik zal je uitdagen om steeds meer van jezelf te laten zien. Om je comfortzone stukje bij beetje op te rekken. Want jij bent prachtig en hoe vrijer jij durft te zijn des te meer alles in je bedrijf zal stromen.

Ik kijk ernaar uit om samen plezier te hebben. Om al onze creativiteit te laten stromen. Om samen neer te zetten wat jij wilt laten ontstaan. Om samen te lachen. Om verrast van elkaar op te kijken. Om te genieten van de schoonheid die gaat ontstaan. Om je vast te houden wanneer je wankelt. Om je aan te moedigen wanneer je aarzelt. Om jou te laten schitteren…

Heb je zin om met me te dansen? Neem dan vrijblijvend contact met me op. Ik kijk ernaar uit om met je te gaan dansen.

Zin in schrijven? Het kan!
Schrijf je nu in en ontvang direct mijn e-book.

e-book cover zo krijg je zin in schrijven

Mijn e-book "Zo krijg je zin in schrijven - meer energie, meer lezers, meer klanten!" heb ik speciaal voor jou geschreven.

 

Daarnaast stuur ik je iedere week inspiratie voor het schrijven van webteksten en blogs zodat jij (nog meer) succes met je bedrijf hebt.

 

PS: Je gegevens zijn veilig bij mij.