Selecteer een pagina

Een manier om meer klanten te vinden is om een video te plaatsen op je website waarin iemand jou interviewt. Maar welke vragen zijn hiervoor geschikt? In dit artikel deel ik 10 vragen voor een goed interview met jou.

Wat is een relevante vraag?

Veel mensen die ik begeleid maken hier een denkfout. Ze denken bijvoorbeeld dat ik graag wil weten met welke methodes je coacht. Waarom je die methode zo geweldig vindt. Dat kan in sommige gevallen interessant zijn. Maar veel liever dan dat wil ik jou als mens leren kennen. Ik wil weten hoe jij ben gekomen waar je nu bent. Welke weg je hebt afgelegd en welke lessen je onderweg hebt geleerd. Dat vertelt me namelijk veel over waarom ik juist bij jou moet zijn. Als ik me herken in jouw pad, als jij de dingen waar ik nu mee worstel zelf hebt overwonnen, dan ben ik geneigd om jouw hulp in te roepen. En geloof me, dat is nog tien keer belangrijker dan dat je opleiding x of y hebt gevolgd. Je bent dan immers een ervaringsdeskundige. En dat is goud waard.

10 vragenJe plaatst dus een interview op je website zodat wij, je potentiële klanten, je alvast een beetje beter kunnen leren kennen. Daarom is het belangrijk dat je je in ons verplaatst. Wat willen wij als lezer graag van je weten? Het mooiste is als je de vragen vindt die op het snijvlak liggen van wat wij willen weten en wat jij graag kwijt wilt. Net als de informatie die je op je over mij- pagina geeft. Het interview is idealiter een goed gesprek tussen je klant en jou.

Even in alle eerlijkheid: Dé perfecte vragen bestaan natuurlijk niet. De vragen die ik hieronder heb verzameld zijn alleen bedoeld om je een richting te wijzen. Dus voel je vrij om je eigen vragen te bedenken.

 

10 vragen voor een goed interview met jou

1 Wie ben jij?

2 Waarom doe jij wat je doet?

3 Wat vind je er zo leuk aan?

4 Waar haal je echt voldoening uit?

5 Waarom moet ik bij jou zijn?

6 Wat levert mij werken met jou op?

7 Welke belangrijke lessen heb jij geleerd die je aan me kunt doorgeven?

8 Wat vind je belangrijk in je leven?

9 Als je terugkijkt op je leven, wat waren je belangrijkste ervaringen?

10 Als je één cadeau aan je klanten mocht geven, wat zou dat zijn?

 

Heb je zelf nog andere vragen die je relevant vindt? Deel ze dan hieronder in het commentaarveld. Laat me ook weten als je nog andere vragen hebt over het maken van een video over jou op je website. Ik help je graag verder.

Wil je nog meer manieren weten om meer klanten te vinden? Lees dan mijn artikel Meer klanten vinden – 10 manieren.

Zin in schrijven? Het kan!
Schrijf je nu in en ontvang direct mijn e-book.

e-book cover zo krijg je zin in schrijven

Mijn e-book "Zo krijg je zin in schrijven - meer energie, meer lezers, meer klanten!" heb ik speciaal voor jou geschreven.

 

Daarnaast stuur ik je iedere week inspiratie voor het schrijven van webteksten en blogs zodat jij (nog meer) succes met je bedrijf hebt.

 

PS: Je gegevens zijn veilig bij mij.