Selecteer een pagina

Heb je je voorgenomen om nu écht regelmatig te gaan bloggen? Super! – Wat, het lukt niet? Herken je dan misschien een van de 10 beste manieren om het bloggen uit te stellen?

De 10 beste manieren om het bloggen uit te stellen

Laat ik over één ding meteen heel duidelijk zijn: je bent niet de enige die wel wil maar niet doet! Iedere ondernemer zal zich voor een deel hierin herkennen. Geeft helemaal niets. Voel je er zeker niet slecht onder. Zo is dit artikel niet bedoeld…;-) Want deze 10 beste manieren om het bloggen uit te stellen zijn ach zo herkenbaar voor iedereen… Kijk zelf maar eens:

10 beste manieren om het bloggen uit te stellen1. Stel jezelf geen doel!

Heel belangrijk deze. Als je geen doel hebt, maak je de kans het grootst dat je precies dat gaat halen.

2. Spreek met jezelf af dat je binnenkort gaat beginnen

Die is ook heel leuk. Wat je moet voorkomen is dat je een concrete datum of zelfs een tijdstip gaat inplannen. Binnenkort is lekker vaag en helpt je zeker om niet te beginnen!

3. Leg je niet vast op een vaste schrijfdag!

Als je je vastlegt, bouw je een routine op. Dat is het laatste wat je wilt. Nee, hou het liever vaag en wissel zo veel mogelijk af met de dag en het tijdstip.

10 beste manieren om het bloggen uit te stellen4. Maak je to-do lijst zo lang dat je er zeker niet aan toe komt!

Dat is een hele handige! Als je ervoor zorgt dat je nog tien andere dingen moet doen dan kan je met een gerust hart zeggen dat het je gewoon niet gelukt is…

5. Wees lief voor jezelf: sta het jezelf toe om eerst nog even op Facebook te snuffelen!

Kom op, je moet al zo veel! Je eist regelmatig te veel van jezelf. Dus dat schrijven, dat is echt de druppel. Wees daarom geregeld lief en mild voor jezelf. Eerst nog even surfen, een beetje afleiding voordat je gaat beginnen… Daarna heb je zéker geen zin meer.

10 beste manieren om het bloggen uit te stellen6. Wacht eerst op inspiratie!

Deze werkt 100% zeker! Zelfs professionele schrijvers kunnen je er alles over vertellen. Eerst wachten op de muze werkt. Zo begin je hoogst zelden, misschien wel nooit…

7. Laat op je computer verschillende tabbladen open staan en zeker je mailprogramma en sociale media!

Afleiding op allerlei fronten werkt geweldig om niet te bloggen. Je telefoon aan laten staan is er ook nog zo eentje. Kom op, je moet bereikbaar zijn en meteen reageren op interessante posts. Geweldige manier om niet te gaan bloggen!

10 beste manieren om het bloggen uit te stellen8. Blijf broeden op de eerste zin van je artikel!

Die eerste zin, ja! Geweldig. Je kan er een hele dag mee bezig zijn. Zo als die er nu staat, is ie nog niet goed genoeg. Gelukkig heb je geen tijd voor een perfecte eerste zin met je drukke agenda. Dus, als de eerste zin niet meteen loopt, kan je net zo goed het hele artikel uitstellen!

9. Ga eerst nog veel onderzoek doen voor je gaat schrijven!

Je weet nog veel te weinig. Je moet eerst nog een completer beeld krijgen over het thema waarover je wilt bloggen. Een hele mooie manier om niet aan schrijven toe te komen!

10 beste manieren om het bloggen uit te stellen10. Ga de dag voor je schrijfdag heel laat slapen!

Voorkom dat je goed uitgerust aan je schrijfdag begint. Want stel dat je echt geconcentreerd en vol energie zou zijn… Nee, nog even blijven zappen. Het is net zo gezellig…

 

 

Welke van deze 10 beste manieren om het bloggen uit te stellen herken jij? Welke pas jij graag toe? Of heb je nog een aanvulling wat voor jou goed werkt? Deel het hieronder in het commentaarveld.

 

 

 

Zin in schrijven? Het kan!
Schrijf je nu in en ontvang direct mijn e-book.

e-book cover zo krijg je zin in schrijven

Mijn e-book "Zo krijg je zin in schrijven - meer energie, meer lezers, meer klanten!" heb ik speciaal voor jou geschreven.

 

Daarnaast stuur ik je iedere week inspiratie voor het schrijven van webteksten en blogs zodat jij (nog meer) succes met je bedrijf hebt.

 

PS: Je gegevens zijn veilig bij mij.